Viktigt med bra extraljus inför jaktsäsongen

Nu är det bra säsong för jakt på vildsvin (årsunge såklart), och jag har redan varit ute två gånger sedan förra veckan. Andra gången valde jag att jaga från bil ihop med min granne Jens. Vi pratade då, som man gör, om vitt och brett, och kom in på belysning under jaktsäsong. Hur viktigt det är att ha en bra led ramp när man som vi, jagar med bil.

Jens var lite missnöjd med sina extraljus till bilen då han tyckte att lamporna gav ett för dimmigt ljus. Jag berättade då om min led ramp som jag inhandlade förra hösten, och inte ångrat en minut att jag investerade i. Nu är det ju visserligen svårt att visa hur bra en lampa verkligen lyser när solen är uppe nästan jämt, men efter midnatt sådär så fick Jens ändå känna på effekten och ljusflödet från min stolthet.. Det jag tycker mest om är att denna ledramp är lite böjd, och därför ger ljus både lång framåt (som i spotljus) och brett (som i floodljus).

Någonting annat vi också hann prata om var pannlampor. Detta när vi var ute på vår “vanliga” tur, och inte använde oss av bilen. Jens hade just köpt en pannlampa av premiumsorten, och trots den ljusa kvällen kunde man absolut se dess potential och funktion. Själv har jag bara en ficklampa men har länge tänkt att just en pannlampa vore att föredra. I alla fall när man måste ha båda händerna fria.

Jens lyckades fälla en kulting och jag missade med en hårsmån på brorsan hans. Det blir till att kavla upp ärmarna ordentligt inför de kommande veckorna, annars kanske Jens tror att jag tappat stinget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *