Jag har flyttat till Egensajt!

Livet är för kort för att vara fast  i gamla hjulspår med rädsla för att pröva någonting nytt. Om man ser att någonting inte fungerar som man vill att det ska, så gör man bäst i att göra någonting åt det. Kanske till och med byta riktning helt.

Det var så  jag resonerade när jag för ett tag sedan tog besultet att byta leverantör av bloggportal till Egensajt, alltså mitt så kallade webbhotell. Under många långa år var jag ganska nöjd med min tidigare leverantör. Det hade sina för- och nackdelar, men nackdelarna blev mer tydliga ju längre tiden gick och ju fler följare jag fick. Det visade sig framför allt i form av laggningar, pixlade bilder och, det värsta, nekad sidåtkomst för mina följare.

Det tog lång tid att välja en ny utförare. Inte minst på grund av att man är så van vid sitt förra webbhotell. Efter lite egen research så hittade jag dock en seriös utgivare som även sparade mig några extra kronor i månaden. Hos Egensajt kan man också köpa domän vilket är ett måste om du själv planerar på att lansera en egen blogg exempelvis.

I början kändes det väldigt konstigt, som när man nyss flyttat och fortfarande vill gå till sin gamla adress av ren vana. Men ju längre tiden gick och ju mer jag lärde känna min nya domän, desto mer naturligt kändes det. Jag fick även en hel del positiv feedback från mina läsare som sa att det gick snabbare och smidigare att hitta på bloggen. Många såg även bilder som jag laddat upp för flera år sedan, men som aldrig visats i sin fulla potential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *